Project: The Bondi Treehouse // Mixed use development

Status: Construction

 

 

Located on a prominent site that acts as the gateway to Bondi Beach, this 38 studio apartment plus retail new generation boarding house expresses it's corner location with a robust natural palette of materials and contemporary detailing. 

The Bondi Treehouse employs best practice in environmentally sustainable design, including green facades, strategically located thermal mass and cross ventilation through open 'breezeway' corridors and voids.

The material palette consists of off-form precast concrete, timber, metal screens and textured brick walls to reference the surrounding inter-war flat building typology.

 
 

The treehouse theme extends to to the north facing community garden area as well as the internal breezeway corridors.